vrijdag 8 augustus 2003


Spin is eigenlijk kever


Het lijfje van deze grote spin op het jaarlijkse keverweekend in Budel is een kever Helmond – Elk jaar wordt in Budel het zeer druk bezochte ‘Internationaal Kever Weekend’ gehouden. Zoals jullie weten zijn wij daar als rechtgeaarde Keverliefhebbers in de regel toch wel te vinden. Helaas hebben wij dit in 2003 vanwege ons geplande familieweekend in Malmedy moeten overslaan. Foutje in de organisatie noem je dit maar. Uiteindelijk is natuurlijk wel gebleken hoe onze prioriteiten in elkaar zaten.
Om toch nog enigszins bij Budel de juiste betrokkenheid te voelen, hebben we natuurlijk bij Omroep Brabant een en ander kunnen volgen. Uiteraard achteraf. Tevens in ons Keverblad het nodige kunnen lezen. Terwijl we hier zo mee bezig waren vertelde Els, dat er een keer eerder [klik hier maar] een afbeelding van een spin op het ODD stond. Nu wil het geval, dat de laatste jaren de entourage van het IKW-terrein onder andere wordt gevormd door een soort 'spin'. Helaas een zespotige, maar dat mag de pret niet drukken lijkt me! Het lijfje wordt gevormd door een donkerkleurige kever met de lampen aan.
Aangezien wij zelf niet lijfelijk aanwezig zijn geweest, hebben we een paar jaargangen van ons keverblad doorgeworsteld op zoek naar afbeeldingen van deze spin. Helaas in zwart-wit Voor diegenen die de spin in levende lijve alsnog willen zien: ik ga er van uit, dat deze bij het volgende IKW-weekend (midden juni 2004) wederom in Budel aanwezig zal zijn. Het blijft indrukwekkend.


Een bijdrage van Ad


Geen opmerkingen: