donderdag 9 mei 2002

Een nieuwe kans om de ontknoping te ontdekken


Hoofdinspecteur van de Thames Valley police in Oxford, Morse en zijn assistent brigadier LewisOxford - De serie Morse, gebaseerd op de boeken van schrijver Colin Dexter, is terug op de TV. Op 6 januari 1987 was de eerste aflevering “The dead of Jericho” te zien op de Engelse televisie. In Nederland startte men op 25 mei 1990. De KRO is nu op woensdag 8 mei 2002 begonnen om de serie in zijn geheel te herhalen. Elke woensdagavond kunnen we weer genieten van de hoofdinspecteur van de Thames Valley police in Oxford, Endeavour Morse.
De Britse gentleman speurder gaat dan, samen met zijn assistent brigadier Lewis, van voren af aan beginnen. Je kunt nu dus de afleveringen die je indertijd miste alsnog bekijken.
Alle afleveringen van de tv-serie zijn gebaseerd op de boeken van Colin Dexter. Net zoals de bekende Engelse regisseur Alfred Hitchcock speelt de schrijver in de meeste afleveringen van Morse een kleine rol. Meestal is hij een van de pubgasten, soms een koorlid of slechts een passant.
De muziek voor de serie is van de hand van de Engelse componist Barrington Pheloung. In het thema herken je, meestal in mineur, de naam Morse in morsecode.Geen opmerkingen: