zondag 23 januari 2011

Op de shortlist

Delft - Wat eten we vandaag? Om deze keus te maken, ga je naar de winkel en bepaal je je keus aan de hand van de groenten die in de winkel voorradig zijn. Je kunt ook van te voren besluiten dat je een bepaald gerecht wilt eten. In dat geval maak je een lijstje van benodigde ingrediënten en daarmee gewapend bezoek de winkels. Maar hoe kies je nu nieuwe meubels uit. Op ongeveer dezelfde manier als je de groenten kiest. Je kijkt wat de winkel te bieden heeft en aan de hand daarvan bepaal je je keus. In het geval van meubelen bezoek je natuurlijk meerdere zaken om te zien wat er zoal op de markt is. Corien & ik deden het zaterdag. We bezochten een aantal winkels en maakten aan de hand van wat we zagen een shortlist. Hier op staan een aantal mogelijkheden. Zover zijn we nu gekomen.

We hebben nu een shortlist en zijn daarmee weer naar huis gegaan. Want tja, om nog even terug te komen op de keus van de groenten. Als je spruiten kiest, heb je altijd nog de troost als het niet goed uitpakt dat je de dag daarna weer opnieuw kunt kiezen. In geval van meubelen, heb je die luxe niet. Jouw keus staat pontificaal in de kamer. Je kunt er niet om heen. Geen dag. Op de foto een bankstel dat aanvankelijk boven aan de lijst stond, maar er nu al bijna vanaf is gevallen. Niet omdat we het niet mooi vinden, maar omdat het leer te zacht is. Te krasgevoelig volgens Corien. Je ziet het is niet zo eenvoudig om meubels uit te zoeken. Hoe doen jullie dat toch? Wij vinden veel lelijk en sommige dingen wel aardig, maar er is nog niets waarvan we zeggen: doen.
 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel een héél erg mooie combinatie!!
Zou mijn keuze kunnen zijn, maar tja, ik heb ook niet alles te zeggen. Tevens begrijp ik volledig de 'krasgevoeligheid'. Wel een enorme uitdaging niet waar? Wekelijks de meubelboulevards en daarna een heerlijk terrasje... lekker wijntje, kaasje etc... ofwel je blijft genieten niet waar?
Groetjes en succes de komende weken.

Martien zei

Ook wij hebben laatst een bank gekocht. Heel veel winkels gezien en maar niet kunnen beslissen. Het mag niet te klein en het mag niet te groot zijn. Het moet bij de gordijnen passen en de ook bij de vloerbedekking. Je wordt er gek van.
Tot dat we vlak bij huis op de Rijneke Boulevard in een winkel kwamen, niet zo heel groot maar alles was te combineren. Iedere bekleding die je in de winkel zag kon je op iedere bank of fauteuil krijgen en wil je er andere poten onder, ook dat was mogelijk. Een ondiepe zitting of juist een diepe zitting een brede armleuning of de armleuning van die ander bank. Dan is het een kwestie van bepalen wat je wil hebben en de prijs.... die viel ook nog mee.

Saskia zei

Op naar de Rijneke Boulevard!