woensdag 5 januari 2011

Barbie wordt niet oud

Delft – Barbie is geboren in 1957. Tenminste toen werd de teenager-pop op een speelgoedbeurs in New York voor het eerst aan de wereld getoond. Als ze echt van vlees en bloed zou zijn, zou ze er inmiddels ongeveer uit moeten zien zoals op de foto hiernaast. Nog steeds erg goed voor haar leeftijd, maar wel met grijs haar. Maar gelukkig is ze niet van vlees en bloed. Sinds de introductie is de pop wereldberoemd geworden en populair bij meisjes van elke leeftijd. Hoewel het misschien niet helemaal eerlijk lijkt dat Barbie eeuwig jong blijft, is juist dat wellicht ook de reden van de populariteit van de Amerikaanse pop.
Waarom begin ik daar nu plotseling op deze plek over? Wel gisteren arriveerden Dieuwertje en Emma in Delft. De zusjes blijven een aantal daagjes logeren en hadden niet alleen een koffer met kleding voor zichzelf bij zich. Ook de Barbies van de meisjes hadden hun eigen kleding bij zich.

Dieuwertje bracht zelfs een heus Barbiehuis mee. “Dan kunnen de Barbies van oma ook eens in een echte barbiestoel zitten of in een echt barbiebed liggen”, gaf ze als verklaring. Want elk meisje, ongeacht de leeftijd, heeft een Barbie. De Barbies in ons huis leiden normaal een sluimerend bestaan en komen pas weer tot leven zodra er een kleindochter in huis is. Dieuwertje zette het huis in de kamer en Emma parkeerde er een barbieauto bij. Samen met haar zus haalde ze daarna de Barbies van oma naar beneden. De attractie van de poppen van Mattel is dat het echte tieners zijn. Meiden die een eigen kast met kleding hebben. Als model heeft Barbie altijd de meest fantastische kleding gedragen. In de 53 jaar van haar bestaan kleedde zij zich altijd volgens de laatste mode en showde zelfs een eigen kledinglijn. Barbie kan nog generaties lang mee.

Geen opmerkingen: