Met of zonder banaan
Parijs – De Fransen zijn gek op hun crêpes. Wij kenden de dunne pannenkoekjes vooral als dessert, want op menig Franse menukaart prijkt de Crêpe Suzette. Dit toetje heeft niets te maken met de lekkernij die de kinderen hier in ons kikkerlandje eten. De Crêpes Suzette worden besprenkeld met Grand Marnier en vervolgens geflambeerd. Maar de crêpe die je in Parijs – zeker in dit jaargetijde - op bijna straathoek kan kopen is de crêpe Nutella. De Fransen zijn werkelijk dol op de chocolade-hazelnootpasta van het Italiaanse bedrijf Ferrero. In een Hollands pannenkoekenrestaurant eet je pannenkoeken met vruchten, jam, ijs of hartige varianten met kaas en spek. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op een pannenkoek leggen. Hier in het land van de crêpes kun je kiezen uit Nutella of uit Nutella of anders uit Nutella. Het recept is werkelijk te simpel voor worden. Je besmeert een helft van je dunne pannenkoek met de chocolade-hazelnootpasta. Daarna vouw je hem dubbel en dan nog eens zodat je een dikke kwart krijgt. Ik zag pannenkoekenbakkers die je ook nog de keus gaven om er banaan bij te doen. Die deden op een helft Nutella en op de andere wat plakjes banaan. Daarna werden ook die crêpes tot een kwart gevouwen. Er worden in Frankrijk – net als in ons land – ook potjes Nutella verkocht zodat je de lekkernij ook thuis kunt maken. Maar omdat je voor een gezien met vier kinderen al gauw acht tot tien crêpes moet maken, gaat er natuurlijk veel Nutella doorheen. Je kunt het in Parijs dan ook kopen in potten van 5 kilo. Dan kun je misschien wel een maandje vooruit. En o ja, je kunt het ook gewoon op een sneetje brood smeren. Met of zonder banaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten