vrijdag 19 december 2008

O Come, all ye faithful

Norwich – Als de gelegenheid zich in de kersttijd voordoet bezoeken we in Engeland graag een kerkdienst. Bijna elke kerk heeft hier een prachtig kerkkoor. Zeker de grotere kerkgemeenschappen bezitten nog zulke prachtige koren. Gisteren deed zich een gelegenheid voor. In de church of St Peter Mancroft in het hart van Norwich werd gisteren een lunchtime Carol Service gehouden. We stelden onze lunch er graag voor uit. Tot mijn verbazing bleek de kerk bij onze komst reeds geheel gevuld. Zulke diensten zijn kennelijk erg populair.

Vicar Peter Nokes luistert naar het koor.

Slechts de twee voorste banken waren nog vrij gehouden voor speciale gasten. Dat waardeerde ik zeer. Ik behoefde ons nauwelijks voor te stellen als the Dutch guests. We zongen samen met het koor enkele bekende carols zoals ‘Once in royal David’s city’, ‘O little town of Bethelehem’ en ‘O Come, all ye faithful’. Het koor zong ook enkele minder bekende carols.

Corien neemt afscheid van vicar Peter Nokes.

Na afloop van de dienst spraken we nog even met de vicar, the Reverend Peter Nokes. Hij nodigde ons uit voor het candle-lit Christmas concert in zijn kerk a.s. zaterdag. Een uitnodiging waar we helaas voor moesten bedanken. Zaterdagavond hebben we reeds andere plannen. Ook de Pantomime Carol Service op kerstavond lijkt ons erg leuk. De complete cast van Snow White & the Seven Dwarfs zal tijdens die dienst ook optreden. We zullen het missen. De pantomime – met o.a. Stephen Fry in een hoofdrol – kunnen we nog wel zien. De beroemde pantomime speelt hier de hele maand december, zowel ’s middags als ’s avonds en is de hele maand uitverkocht. Gelukkig lukte het Corien om twee kaartjes te bemachtigen voor de Dutch guests.

Geen opmerkingen: