maandag 8 december 2008

Kolok in Korenslag


Helmond – Het Helmondse popkoor Kolok, waar Ad aan de vleugel de zeven man sterke combo aanvoert, was afgelopen zaterdag op de tv te zien in de eerste auditieronde van het populaire door Henny Huisman gepresenteerde EO-programma Korenslag. Er deden aan deze auditiedagen ongeveer 200 koren mee. Vijfentwintig daarvan gaan na zaterdag door naar de volgende ronde. Zij hebben allemaal nog uitzicht op de felbegeerde titel: beste koor van Nederland.

Dirigent Don van Kolok reageert heel enthousiast als hij hoort dat zijn koor de eerste ronde heeft doorstaan. Op de achtergrond viert Ad het feestje mee.

De tweede auditieronde wordt a.s. zaterdag 13 december vanaf 19.55 uur uitgezonden op Ned 2. Het is de bedoeling dat de koren die dan overblijven gaan strijden om de eerste prijs. Tijdens deze zware competitie worden de koren afwisselend begeleid door de bands 'Replay' en 'Big, Black & Beautiful'. Dat is slecht nieuws voor Ad en zijn zeven man sterke combo. Misschien kan hij een plaatsje tussen de zangers krijgen? Tijdens de twee voorrondes kiest alleen de vakjury, die bestaat uit Janke Dekker, André Bijleveld en Bert van der Veer. Er volgen na de auditierondes, drie studiorondes, twee halve finale en natuurlijk een finale. In de finale beslissen uiteindelijk de kijkers wie zich het beste koor van Nederland mag noemen. Kolok heeft in het land een goede naam. Het koor won al prijzen bij diverse korenfestivals. Of daar de eerste prijs van Korenslag aan toe kan worden gevoegd, weten we op 24 januari. De eerste auditieronde hebben ze in ieder geval glansrijk overleefd.

Van 6 december 2008 tot en met 24 januari 2009 presenteert Hennie Huisman elke zaterdag om 19.55 uur op Nederland 2 Korenslag.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een enge vrouw, die Janke Dekker!