donderdag 4 december 2008

Emma’s verjaardagsoep


Veldhoven – De lunch die Saskia en Sander serveren op verjaardagen is meestal iets bijzonders. Ook op het laatste feest van de geboortedag van Emma was dit geval. Saskia had voor heerlijke pompoensoep gezorgd. Diverse mensen vroegen haar later naar het recept. Saskia maakt er geen geheim van en stuurde het daarom naar de redactie van ODD. Op deze manier kunnen jullie het allemaal als voorgerecht aan je kerstdiner toevoegen. Het recept dat Saskia opstuurde is voor vier personen. Sommige van jullie moet dus even wat rekenen om de juiste hoeveelheden te vinden. Gewoon een kwestie van vermenigvuldigen.

Bij de heerlijke soep serveerde Saskia allerlei kazen en vers gebakken stokbrood. FOTO:CORIEN

Dit zijn de ingrediënten:
1 ui, 1 rode paprika, 2 aardappels, 2 eetlepels olie, 1 theelepel gemberpoeder of -siroop, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar), 500 gram pompoen, 2 tuinkruidenbouillontabletten, zout, peper, 1 tot 2 theelepels sambal, 125 ml crème fraîche, peterselie.
Bereiding:
Ui snipperen, paprika in stukjes snijden, aardappel in blokjes.
In een soeppan de olie verhitten en daarin ui en paprika fruiten. Gemberpoeder of -siroop, komijn en koriander erdoor roeren. Pompoen, aardappel, bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Het geheel aan de kook brengen en de soep 20 minuten zachtjes laten koken. Daarna de soep pureren, eventueel met water verdunnen en op smaak brengen met zout, peper en sambal.
Crème fraîche en peterselie in het soepbord op de soep scheppen.

Heb jij ook een lekker recept dat je wilt delen met de lezers van ODD. Stuur het dan op.

Geen opmerkingen: