vrijdag 26 december 2003


Lang leve de kerstboom!


KerstklokjeDe kerstboom van Mariëlle en haar familieHelmond - Er ging heel wat vooraf aan de boom zoals jullie deze zien zoals op de foto die Pa heeft genomen.
Het was een regenachtige koude dag en ik besloot de kerstboom maar eens op te tuigen. Gelukkig nog dat iemand in dit gezin daar ieder jaar weer zin in heeft. Zoals moeders altijd weer zegt: Een boom is leuk als ie staat, maar dat optuigen laat ik toch mooi aan jullie over. En eigenlijk hadden bij deze foto van de kerstboom ook de foto’s gemoeten van de kerststukjes die ik elk jaar weer in elkaar flans. Want dáár wordt toch ieder jaar weer op gerekend. Kortom, met kerst ben ik gelukkig toch nog onmisbaar bij deze familie, en dat is maar goed ook! Het is tenslotte een hele verantwoordelijkheid zo’n boom. Het is het item van het huis. Hij wordt bovendien door iedereen bekeken die de kamer binnenkomt en als er dat iets fout aan is wordt er geroepen: Wie heeft die boom opgetuigd?? Het ziet er niet uit!
Maar wat was er nou dit jaar voor ramp??? De boom stond scheef! Moeders helemaal in paniek. Want nee… dat kan toch ECHT niet! Hiervoor werd de zoon in actie geroepen maar die beweerde het klusje niet alleen te kunnen klaren. Toen moest moeders wel een gehele dag (Of zelf langer! ) tegen een scheve boom aankijken. Dat is om emotioneel en chagrijnig van te worden natuurlijk. Maar goed. Hij staat nu! (en recht!) En ik hoor er nu al een aantal uren geen commentaar meer over, dus hij zal nu toch wel echt zijn goedgekeurd.

Een bijdrage van Mariëlle
Kerstman op een slee


Je kunt weer stemmen in het ODD-filiaal. De kinderkerstboom trok negen stemmers. Vier stemmers vonden het een mooie boom, drie stemmers vonden het de mooiste boom ter wereld en twee stemmers vonden het een aardige boom.

Geen opmerkingen: