donderdag 25 december 2003


Kerst unter den Linden


De Kerstboom fotobijdrage van MartienBerlijn - Ook wij hebben dit jaar natuurlijk nog weer een kerstboom, geheel versierd met zilveren ballen en een piek. Maar de foto ervan geeft niet weer zoals wij de boom zien, daarom wil ik graag een andere boombijdrage leveren dit jaar.
Het afgelopen weekend hebben wij de kerstsfeer geproefd in Berlijn, mijn kerstboom-fotobijdrage is daarom een grote kerstboom voor de Brandenburger Tor bij nacht.Op de voorgrond nog een enkele verlichte lindeboom en zo waren alle bomen van "Unter den Linden”. Ook de rest van Berlijn is erg mooi versierd, heel veel kleine en grote kerstmarkten met een groot aanbod van diverse soorten worst met of zonder brood, zuurkool of groenekool, Gluhwein, bier en zoetwaren. Je kunt er de hele dag en avond eten. Zo ook bij ons hotel op de Alexanderplatz was een gezellige kerstmarkt, zodat we reeds de eerste avond niet in het hotel zijn gaan eten maar op de kerstmarkt een bord groenekool met worst.
We hebben niet alleen kerstmarkt bezocht maar ook een aantal bekend plaatsen uit de geschiedenis zoals het voormalige "Checkpoint Charlie" met het Mauermuseum en de laatste restanten van de Berlijnse muur. Kortom het waren voor Nella en mij gezellige maar ook indrukwekkende dagen voor de Kerst.

Een bijdrage van Martien
Kerstman op een slee


Geen opmerkingen: