zondag 28 december 2003


Kerstmis begon driestemmig


KerstklokjeHelmond – Stel je de Eerste Kerstdag om zeven uur ’s morgens voor. Buiten is het nog aardedonker. Binnen gaan achtereenvolgend in de diverse slaapkamers van ons huis in Stiphout de lichten aan. In de badkamer verschijnen heel voorzichtig enkele slaperige gezichten. Je moet er dan ook wat voor over hebben om de kerstgroet op een wat andere wijze over te brengen.

De foto is genomen in de zogenaamde eetkamer van de afdeling ‘De Regenboog'. Tot mijn verrassing trof ik daar een oom van mij. Links achter op de foto zit Marinus Kuipers uit Mariahout, getrouwd met een zus van mijn vader. Op dat moment zijn Jolijn en Marlotte een duet aan het spelen. Maartje rust even uit.

Al een aantal jaren vrolijken mijn dochters - op verzoek - vanaf halfacht de morgen van de Eerste Kerstdag op alle afdelingen van het Helmondse Elkerliek Ziekenhuis op. Ze spelen met z’n drieën de nodige instrumentale Christmas Carols. Het ziekenhuis streeft ernaar om de patiënten zo veel mogelijk de kerstdagen thuis met het eigen gezin te laten doorbrengen. Helaas moeten er toch nog veel achterblijven. Wat extra aandacht - zeker op zo'n Eerste Kerstdag - kan dan géén kwaad. Dat bleek ook dit jaar weer. Veelvuldig kregen Maartje (bugel), Jolijn (hoorn) en Marlotte (bugel) het verzoek om nóg een nummer te spelen. En daar ging weer een driestemmig 'We Wish You a Merry Christmas' of een van de vele andere kerstnummers. De keuze van het repertoire verschilde per afdeling. Tegen tien uur waren we weer terug bij de receptie. De dames waren heel voldaan, maar ook wel doodop. We genoten dan ook volop van het héérlijk kopje koffie. We waren er aan toe.
Het echte kerstfeest was begonnen!!

Een bijdrage van Ad
Kerstman op een slee


Geen opmerkingen: