maandag 1 december 2003


Fort Warren


Fort Warren at Snow Valley Ski Resort, Barrie, Canada.Barrie – Ongeveer een uur rijden ten noorden van Toronto ligt in Barrie het Snow Valley Ski Resort. Er zijn maar liefst 18 afdalingen. Ze zijn heel trotst op de kwaliteit van de sneeuw en noemen het dan ook Canada’s first Magic Carpet. Behalve een skischool is er ook een Kidz Village. The Kidz Village is de plek waar de kinderen van de bezoekers worden opgevangen, maar het is ook een children's learning center en volgens de eigenaar ”home to Canada's first Magic Carpet.”
Dat kinderdorp staat er al heel lang en was een van de eerste karweien die Warren aannam. Het zegt er zelf over:
” Het moest een soort fort voorstellen waar de kinderen tot drie jaar kunnen spelen als de ouderen gaan skiën. De eerst jaren had het geen naam, een jaar of zes geleden werd het fort naar mij genoemd, en werd ik gevraagd of ik dat naambord wilde maken. Sindsdien zijn er ook andere zaken aan toegevoegd, zodat de kinderen verzorgd worden. Ze kunnen onder bekwame leiding ook leren skiën.”
Snow Vally is geopend van begin december tot april. Je kunt er behalve snowboarden ook ’s nachts skiën. Op sneeuw behoeven ze overigens niet te wachten tot december. Warrie vertelde me vrijdagavond dat het sneeuwde toen hij van zijn werk naar huis reed. Corrie had bij het thuiskomen ook last van de gladde wegen.
Zij groeten jullie allen vanuit het besneeuwde Canada


Geen opmerkingen: