zaterdag 1 maart 2003

Prins Bernhard houdt woord en betaalt


Prins Bernhard heeft gistermorgen op Paleis Soestdijk het gedenkboek ”Monsterrol” in ontvangst genomen. Het boek is gemaakt ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het zeevaartonderwijs in Vlissingen. Ik geef toe dat het niks met AH temaken heeft, maar het is wel de meest recente foto.Amsterdam - Prins Bernhard heeft zich aan zijn woord gehouden en de boete betaald die de 30-jarige Amsterdamse Albert Heijn-medewerker vorige maand kreeg opgelegd. Dat vertelde de bedrijfsleider van het filiaal gisteren. De rechter veroordeelde de man tot een boete van € 600, waarvan 300 voorwaardelijk, omdat hij een overvaller had geslagen. Volgens de rechtbank was dat ten onrechte, omdat de dader al in de kraag was gegrepen en de situatie onder controle was. Een tweede verdachte werd vrijgesproken.
Het Albert Heijn-filiaal aan de Eerste Van Swindenstraat in Amsterdam-Oost werd eind augustus overvallen door een man die de caissière onder bedreiging van een mes geld afhandig maakte. Daarop zetten de twee personeelsleden de achtervolging in en overmeesterden de verdachte.
De vervolging van het AH-tweetal was het gesprek van de dag. Iedereen vond er wat van. Behalve prins Bernhard spraken ook diverse politici, onder wie VVD-leider Zalm, hun verontwaardiging uit. De prins bood in De Telegraaf zelfs aan een eventuele boete voor zijn rekening te nemen. Dat is volgens de bedrijfsleider nu ook gebeurd.