maandag 17 maart 2003

Op de koffie bij Douwe Egberts


Onze favorietCorien laat zich het proces van ‘boon tot coffee pad’ uitleggenUtrecht – Op zaterdag brachten Corien & ik een bezoek aan de fabrieken van Douwe Egberts. De koffiemakers hielden ter gelegenheid van hun 250-jarige jubileum een open dag. Ons dagje ‘koffiekijken’ werd een grandioos succes. Wij waren overigens niet alleen. Ruim achtduizend bezoekers kwamen op de koffie bij het jarige bedrijf. Het was een zonnige en feestelijke verjaardagsdag.
We vonden het bezoek aan het 250 jaar jonge Douwe Egberts zeer de moeite waard. Het was wat ze vroeger op een excursie van school ‘leerzaam en leuk’ noemden.
De koffiefabriek van Douwe Egberts is slechts zelden open voor het publiek. Dus wilde Corien deze kans persé waarnemen. Ze wilde weten het nu zat met het proces van ‘boon tot kop’. In het bijzonder met het proces van ‘boon tot coffee pad’, want de Senseo is heel populair bij ons. Ze liet zich precies uitleggen hoe deze revolutie op koffiegebied zich voltrok. We zijn al aan ons derde apparaat bezig. De ontwikkeling van de Senseo is nog steeds niet afgerond. We zagen in Utrecht al weer nieuwere apparaten. De productielijnen van de Senseo waren afgelopen zaterdag voor de eerste keer toegankelijk voor publiek.
In het 'koffie-lab', waar nieuwe producten en concepten ontwikkeld en getest worden, heb ik onder deskundige leiding van een Douwe Egberts koffie-expert niet alleen gezien hoe een coffee pad gemaakt wordt, maar ook een smaaktest ingevuld.