maandag 3 maart 2003


Drukke dagen voor Maartje


Maartje komt langs tijdens de optochtHelmond – De maandag van carnaval is net zoiets als derde Kerstdag. De grootste evenementen zijn reeds geweest en wat rest zijn de kleinere geneugten. Vandaag is dat het blaasfestijn voor carnavalskapellen. Voor muzikanten zijn het dan ook drukke dagen. Maartje kan daar ook over meepraten. Zij heeft al twee hele drukke dagen achter de rug. Ze werkt bij Zeezicht, waar het deze dagen natuurlijk reuze gezellig en ook natuurlijk ook heel druk is. Men gaat in de zaak van Martijn bovendien door tot het bijna weer licht is. Dat zijn dus niet alleen drukke, maar ook lange dagen. Maartje is echter ook een hartstochtelijk muzikant en juist met carnaval komt de toeter natuurlijk uit de kast. Op zaterdag loopt en speelt de muzikale dochter van Ad & Els in de optocht van Stiphout – waar ik deze foto nam – en op zondag in de ‘grote’ optocht van Helmond. In Helmond liep overigens ook Jolijn met de muziek mee. Ik heb ze in Helmond echter niet gezien. Op het moment dat de beide dames als toeterend voorbij kwamen, stonden slechts Els en Corien nog langs de route. De rest was gevlucht voor de regen en zat reeds binnen bij Guido.
De gezamenlijke maaltijd op zaterdagTerwijl de optocht druipend en soppend verder trok, kon Ilse dus al vroeg aan de slag met koffie, thee, bier, limonade en worstenbroodjes. Want dat is weer een andere traditie van ons carnaval. Wat er ook gebeurt en wordt altijd gezamenlijk gegeten.
Ook op zaterdag gebeurde dat. We zaten toen met z’n allen aan de lange tafel bij Ad & Els. Corien & ik hadden voor een feestelijke Italiaanse maaltijd gezorgd. Vanavond eten we met z’n allen in het Turks restaurant dat sinds kort is gevestigd in de voormalige groentenwinkel in de Molenstraat.