dinsdag 14 november 2006

Nog geen drie pietermannen


Delft – Uitpakken doen we normaal gesproken pas op de verjaardag van de goedheiligman. Veel supermarkten zien in de komst van de nieuwe editie van de supermarktwijngids een reden om dat nu al te doen. Ze zijn zo trots op hun goede beoordeling dat er meteen maar mee de boer opgaan. We kunnen dus op de pedalen, want er zitten weer wijnen bij die aan mijn criteria (Een goede waardering in de gids en toch minder dan €3) van omfietswijn voldoen. De Hema was de eerste waarvan ik de aanbiedingen in huis kreeg. Ik heb besloten daar geen woorden aan vuil te maken. De Hema heeft zo veel goede wijnen daar moeten jullie zelf maar uit kiezen. Klik hier en zoek zelf.

 Een heerlijk fles vol rijp fruit met een subtiele kruidentoets voor minder dan 3 pietermannen

Albert Heijn heeft ook weer een aantal wijnen in de aanbieding en daar zitten vijf wijnen bij die bij de betere of zelfs de beste horen. Allereerst is daar de Moncaro Sangiovese (nu €2,49, maar normaal €2,99). Vorig jaar viel deze Italiaanse wijn nog niet in de categorie omfietswijn. Dit jaar heeft hij meer fruit en is beter dan menig chianti. Het is nu een heerlijke karakteristieke rode Italiaanse wijn die het uitstekend doet bij je pastagerechten. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de Château Tapie, Coteaux du Languedoc 2005. Hij kost normaal bij deze supermarkt €3,99. Deze week gaat daar één hele euro vanaf en voldoet deze heerlijke wijn zo aan mijn criteria van omfietswijn. Een heerlijk fles vol rijp fruit met een subtiele kruidentoets voor minder dan 3 pietermannen. Ik zou dus deze week nog wel even naar deze winkelier fietsen en wat van deze wijn inslaan. Dan heb je zelf ook weer eens iets om iets uit te pakken of weg te geven. Bij een verjaardag of gewoon als de buurman de boormachine eindelijk terugbrengt of de overbuurvrouw haar eerste kleinzoon komt tonen. Er valt altijd wel iets te vieren, als je oplet.

Een aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

Geen opmerkingen: