donderdag 11 augustus 2005


Zwemmen in Bourgogne


Dompierre les Orme – Het zou jammer zijn als we naar Bourgogne waren gekomen om alleen maar te genieten van de fraaie vergezichten en de karakteristieke dorpjes. Het is ook ondenkbaar dat we slechts naar deze streek zijn gereisd om de kunst van de wijnbouw te bewonderen. Het is niet in ons opgekomen dat we hier zijn om te genieten van de rijping en verkleuring van de druiven in de wijngaarden.

Zwemmen in Bourgogne

Heel even, slechts een paar tellen, kwam de gedachte bij ons op. Hij speelde een moment door ons hoofd. Maar Benthe en Sietske brachten ons gelukkig op de hoogte van de ware reden van ons bezoek.

Zwemmen in Bourgogne

We zijn hier om te zwemmen. Natuurlijk mogen opa & oma zelf weten wat ze doen. Daar hebben de meisjes begrip voor. Die ruimte is er voor grootouders. Maar eerst wordt er gezwommen.

Zwemmen in Bourgogne

We moeten immers van de glijbaan het water in roetsen. We dienen te dansen achter het watergordijn van de paddenstoel.

Zwemmen in Bourgogne

We zwemmen samen baantjes en kruipen op ons knieën door het pierebadje. Daarna gaan we al die andere dingen doen. Dat is nu eenmaal de volgorde in de Bourgogne. Dat hebben Benthe en Sietske ook niet zelf bedacht. Zo hoort het hier. En als opa & oma dat niet snappen, dan leggen de meisjes het wel even uit.

Zwemmen in Bourgogne

Geen opmerkingen: