vrijdag 19 augustus 2005


Betoverend licht


Charolles – Op woensdag besluiten we na het avondeten nog een eindje te gaan rijden. Onderweg stoppen we om mooie plekjes te bekijken. We eindigen in de hoofdstad van de Chalorais: Charolles. In dit centrum van de vaalwitte Charolais runderen is nog elke week op woensdag een veemarkt. Daar is op dit uur niets meer van te zien. We kiezen een terrasje vlak bij de kerk en zien hoe de ondergaande zon de toren betovert. Als we na de cappuccino’s weer verder wandelen, zien we nog meer betoverende licht.

De straten in het centrum zijn verlaten.

In sommige straten van dit middeleeuwse stadje is de verlichting in het trottoir aangebracht. Als je daar op gaat staan, geeft dat een fraai effect ontdekken de kinderen tot hun plezier.

Betoverend licht.

Het effect wordt nog versterkt door het feit dat we helemaal alleen zijn. Zodra we de terrassen achter ons hebben gelaten, is het stadje stil. Iedereen is kennelijk al naar bed. In de stille straten maken we plezier met de straatverlichting. Later rijden we begeleid door een heldere maan terug naar Dompierre les Orme, onze tijdelijke woonplaats.

Geen opmerkingen: