zondag 14 augustus 2005

Iedereen eet pinda’s


Romanèche-Thorins – Op zaterdag bezochten we het Touroparc, zo’n vijftien kilometer ten zuiden van Mâcon. Het is een dierentuin annex pretpark. Er is bovendien een themapark bij met zo’n dertig winkeltjes uit de vorige eeuw. Er is dus voor elk wat wils. In de dierentuinen wonen achthonderd dieren.
Benthe en Sietske staan oog in oog met de witte tijger.

Er zijn zo’n honderdtwintig soorten waaronder olifanten, apen, nijlpaarden, beren en leeuwen. Heel bijzonder is de witte tijger. Omdat veel dieren achter glas zitten en niet achter tralies, kom je echt oog in oog met de beesten. In tegenstelling tot Nederlandse dierentuinen, worden de bezoekers hier aangemoedigd om de beesten te voeren.
Corien ontdekt dat de olifant ook dol is op een pinda.

In de dierentuin kun je voor dat doel pinda’s kopen. Tot mijn verrassing blijken heel wat dieren pinda’s te lusten. Of het nu om apen, olifanten, beren, papagaaien, geiten of nijlpaarden gaat, ze vreten allemaal pinda’s. De dieren zijn ook heel bedreven in het vragen van aandacht en het aanpakken van de olienootjes.
We sjouwen de hele dag door de dierentuin. Sietske doet terwijl ook een tukje.

Ook de attracties waren een groot succes bij jong en oud. We maakten tochtjes met een treintje en een monorail en voeren met een boot door een grottencomplex.
Ook nijlpaarden houden van een pinda.

Vlak bij de ingang staat een grote ouderwetse draaimolen. We begonnen ons dag dus met ritjes hierin en we beëindigden onze dag met rondjes in de draaimolen.
Samen met opa rondjes draaien tot slot van de dag.

Geen opmerkingen: