dinsdag 16 augustus 2005


Artistes dans la rue


Benthe deed de oren dicht als het te spannend werd.Beaubery – In het dorp Beaubery hier vlak in de buurt werd op maandag, (Maria Hemelvaart en hier daarom een nationale vrije dag) een straatfestival gehouden. Volgens de aanplakbiljetten in ons dorp mochten we daar ’Théâtre, Musiques, Comiques, Chants, etc’ verwachten.
Corien & ik togen er samen met Benthe naar toe. Haar mama en zusje Sietske deden een dagje rustig aan. Het was de eerste keer dat er een dergelijk straatfestival werd georganiseerd in dit dorp. De plaatselijke wijnboer, bakker, slager en notaris hadden de handen ineengeslagen en een verzameling straatartiesten uitgenodigd.











Het kruidenvrouwtje vroeg of Benthe voor de foto op schoot wilde zitten. Maar dat hoefde toch niet.

Wij genieten in Delft jaarlijks van het ’Mooi Weer Festival’ en toen we dus de posters zagen van het ’Festival Artistes dans la rue’ hadden we daar meteen zin. Onze kleindochter genoot van de muziek en de rap Frans sprekende goochelaar, maar hield zo nu en dan toch even haar oren dicht als het te luid of te spannend werd. Op de aanplakbiljetten waren ook ’Buvette, Gaufres en Buffet’ aangekondigd. Dat bleken gelukkig geen artiesten. Zo’n Franse wafel maakt het kijken en luisteren nog aangenamer, vonden oma en Benthe. Het festival begon wat aarzelend, maar na een uurtje liep het smalle dorpsstraatje van Beaubery tamelijk vol. We ontdekten slechts een enkele toerist.

Een parodie op Edith Piaf is leuker met een waffel in de hand.

De meeste bezoekers waren dorpsgenoten of mensen uit de aangrenzende dorpen. Voor Benthe maakte het niet uit. Ze schaarde zich tussen de andere kinderen vooraan en klapten en lachte gewoon met haar Franse leeftijdgenootjes mee.

Geen opmerkingen: