vrijdag 8 april 2005


Tuin lijdt niet onder slechte economie


Nienke en Dieuwertje beginnen in het nieuwe huis direct maar aan de tuin.Delft – Je zou denken dat als het economisch wat slechter met de mensen gaat, dat ook te zien moet zijn aan hun verschijning. Wel dat geldt misschien voor hun kleding. Het geldt in ieder geval niet voor de aankleding van de tuin. Tegenspoed in de economie heeft nauwelijks invloed op de bestedingen van onze landgenoten in hun tuin. Het afgelopen jaar werd 2,45 miljard euro uitgegeven aan het groen rondom de woning. Dat is 2 procent meer dan vorig jaar. Daarmee wordt de stabiele lijn van de afgelopen jaren voortgezet.
De Stichting Tuinpromotie Nederland liet een consumentenonderzoek uitvoeren waaruit dat bleek. Driekwart van de Nederlandse gezinnen beschikt over een tuin(tje) en die privé-groenvoorziening is heilig, bleek uit het onderzoek. De tuin is kennelijk heel erg belangrijk voor ons.
Mijn vriend tuindeskundige Patrick de la Preye is dan ook zeer tevreden met het feit dat de markt voor tuinartikelen relatief weinig conjunctuurgevoelig is. Willem-Wouter Opdenbergen met wie hij in Wemeldingen een bloeiend tuincentrum runt, is vooral tevreden over de enorme opmars die bollen en zaden nu doormaken.
”Ik geef toe dat we wat minder tuinmeubels en gereedschappen verkopen”, bekent Patrick aarzelend. Zijn vriendin Miriam doet ook een duit in het zakje:”Wel leidt de grote beurt onder de bezuinigingen. Men bespaart op groot onderhoud. Dat vind ik wel jammer.” Verder zijn de tuindeskundigen erg tevreden over het afgelopen tuinjaar. M'n kleindochters zijn veel minder terughoudend. De nieuwe tuin verdient aandacht en krijgt die dus van hen.
Goed zo meiden.

Geen opmerkingen: