zaterdag 6 maart 2004


Mail me even welke chocolade je eet


witte, melk of donkere  chocolade tongen. Wat is jouw voorkeur?Delft – Niet alleen je kleding en de manier waarop je haar zit, vertellen iets over je persoonlijkheid. Ook het soort chocolade dat je eet, vertelt daar veel over. Dat beweert althans de Nieuw-Zeelandse psychotherapeut Murray Langham. Hij schreef een boek over het onderwerp. In zijn boek "Chocolate Therapy: Dare to Discover Your Inner Self", beschrijft Langham hoe de keuze van de vorm en vulling van een chocolaatje, en zelfs de manier waarop de verpakking wordt weggegooid, veel vertelt over de persoonlijkheid van mensen. Zijn boek werd ten doop gehouden op de "CioccolaTO”, de chocoladebeurs die nog tot 14 maart plaatsvindt in de Italiaanse chocoladehoofdstad Turijn. Langham stelt dat liefhebbers van melkchocolade onschuldige mensen zijn die graag in het verleden leven. Fans van donkere chocolade vertonen eerder materialistische trekjes en zijn probleemoplossers die opgewonden uitkijken naar de toekomst. witte, melk of donkere  chocolade tongen. Wat is jouw voorkeur?Aanhangers van witte chocolade hebben dan weer een sterk rechtvaardigheidsgevoel en denken dat de wereld aan hun voeten ligt.
Langham ontdekte bij veel van zijn patiënten een sterke band met chocolade. Zijn methode levert volgens Langham meer resultaat op dan de gebruikelijke manier van werken van psychotherapeuten. Niet alleen de soort maar ook de vorm van de chocolade speelt een rol: liefhebbers van ovale vormen zijn sociaal en sensueel, wie het eerder op gevulde chocolade heeft begrepen, beschikt over een open geest, maar is ook ongeduldig en onvolwassen.
Waar houden jullie van? Ik zal m’n ziel maar meteen bloot gooien. Ik houd van zeer donkere chocolade met een mintsmaak.witte, melk of donkere  chocolade tongen. Wat is jouw voorkeur? Niet gevuld, onverpakt en hard (in een doosje). Want de verpakking levert ook informatie op. Wellicht iets controversiëler, maar een daarom niet minder leuk aspect van "Chocolate Therapy" gaat over het verband tussen de manier waarop iemand de verpakking van chocolade weggooit en diens gedrag tussen de lakens: wie het papiertje kreukt alvorens weg te gooien, heeft teveel zorgen aan het hoofd en kan zich in bed niet concentreren. Mensen die het papiertje in een balletje rollen, hebben een saai seksleven.
Wel ik ben benieuwd. Ik wacht op jullie mailtjes.



Geen opmerkingen: