zaterdag 14 februari 2004


Kamadeeldra


KamadeeldraDelft – Gisteravond bezochten Corien & ik Kamadeeldra. De Vlaamse grappenmachine en de Nachtburgemeester van Rotterdam samen op één podium. Het werd een heel amusante avond vol moppen, gedichten, gedachten, videobeelden en muziek die met elkaar wedijveren in waanzin, surrealisme en zwartgalligheid. Het viel me op dat het publiek in de zaal voor tweederde uit mannen bestond. De Vlaming en de Rotterdammer fungeren als gidsen voor een rondleiding door Absurdistan.

Ze omschrijven de inhoud van hun programma zelf zo:
Een
neontriektragikomieklactieflocomomultilaconiekglobanaal- mediamythologistiekflexibiologastronomonomaniakadastrofaalpedagogigolobastaractief-
cryptofelemonumentaatriviaaldecadentioneelmuzikaalhumaniverseelparagnostrada- murinoirastafarizeebanketotesterontovibrafonetielmanipulastomatolapatholog- arithmystiekeurocentrifugalastraaldiametraalcen- traditioneukpatronolokak- fenomenolalagiraaldodendrontosaunaromatiekgenantgenieke voorstelling voor het hele gezin, hoekslag en grondsteen van de menschelijke wormen en maden, te land, ter zee én na de dood, zo waarlijk helpe ons God amechtig.


Je ziet het is moeilijk te omschrijven. Jules is Jules en doet het op zijn Deelderiaanse manier. Kama is Kama doet het op zijn Kamagurkiaanse manier. Kama en Deelder doen het samen op de Kamadeelderiaans manier en creëren een (sur)realistisch universum. Ik kan het nog het best omschrijven als een chaotische jam-jazz-session-show vol afwisseling en onvoorspelbaarheid. Gedichten en teksten van Jules, gedichten en teksten van Kama, liedjes en sketches en filmpjes door hen allebei, muzikaal ondersteund door pianist Johan De Smet, bassist Aad van Pijlen en saxofonist Ger Van Voorden.
We hebben erg gelachen.



Geen opmerkingen: