maandag 16 februari 2004


Even in Britse sfeer


Den Haag – In juli gaan we op vakantie naar Engeland. Het is reeds gepland en geboekt. We hebben dus geen informatie meer nodig om ons te helpen bij een beslissing. Toch bezochten we vandaag de Britse Reis- en Lifestyle Markt in de Grote kerk in Den Haag. Ad & Els gaan dit jaar naar Schotland. Zij konden de beurs om allerlei redenen niet bezoeken. Wij namen dus tijdens ons rondje langs reisorganisaties, veerdiensten, luchtvaartmaatschappijen en andere organisaties, een tas vol met informatie voor hen mee.


Corien & ik bezochten op zondag 15 februari de Britse Reis- en Lifestyle Markt in Den Haag. Wij ontmoeten Dorothy. Zij ging met Corien op de plaat.


Ons ging het meer om het lifestyle-gedeelte. Er waren heel wat bedrijven die allerlei Britse producten aanboden. Van wax-coats tot marmelade, van kunstwerken tot kilts en van handgebreide truien tot whisky. En natuurlijk was er een Britse pub en een tearoom vol met Britse lekkernijen. Terwijl Corien genoot van een heerlijk kopje thee met scones met aardbeienjam met clothed cream, proefde ik een heerlijke pint bitter.
Natuurlijk was er ook Brits entertainment. Corien belde even naar Ad om hem via de telefoon alvast in de stemming te brengen met een Schotse doedelzakband. Maar er was meer. Zang en dans en een komisch duo.
Bij de stand van Buro Britain troffen we Dorothy aan. Zij stond ons in traditionele kleding te woord. We wilden wat theaterbezoeken plannen en hadden informatie nodig. Zij kon ons ruim voorzien. Nog even en dan mogen we weer.


Geen opmerkingen: