zondag 22 februari 2004


Carnaval in Stiphout


Dieuwertje, Saskia, elfje Elfje en Sander Stiphout – Carnaval begint op de elfde van de elfde. Dat geldt voor iedereen die serieus met dit volksfeest aan de gang wil. Dus niet voor ons. Wij raken pas geïnteresseerd op de zaterdag van het carnavalsweekend. Dat was gisteren. Met Saskia & Sander en Nienke, Dieuwertje en Emma trokken we naar de traditionele plek in Stiphout waar je tijdens de optocht de hele familie aantreft: bij Nellie & Pieter Jan voor de deur. Dat geldt trouwens niet alleen voor de familie, ook vrienden trekken naar die plek. Dat betekent dat we daar met een kleine vijftig feestvierders voor de deur staan en zitten. Nellie zorgt er ieder jaar weer voor dat er volop te eten en drinken is.
Opa Ad en oma Els. Klik ook eens op het fotolog en zie hoe Adrie zich vermaakt.Een bonte stoet van verklede mensen kijkt naar een voorbijtrekkende bonte stoet van verklede mensen. Elfje Elfje was er natuurlijk ook bij. Maar ik zag ook een aanzienlijk aantal mensen die zich hadden verkleed als hoogbejaarde. Maar ik zag ook een zwangere engel, een vriendelijke Dracula, een met klimop begroeide vlinder die maar niet van de grond wilde komen, een indiaantje, een met touw behangen schoorsteenveger, een flink aantal nepsoldaten met een flesje bier in de hand, een oer-Hollandse boerin in oranje kleding, een gevlekte panterin en nog een flink aantal zomaar versierde en opgedofte mensen.
Een feestelijke vertoning dus daar bij Nellie voor de deur. En na afloop was er erwtensoep, worstenbroodjes en een heleboel te drinken.



Geen opmerkingen: