maandag 5 december 2011

Surprise, surprise

Veldhoven – Vandaag is het pakjesavond. In heel ons land groepen vrienden en familieleden bij elkaar om gezamenlijk de eventuele komst van de Sint en zijn Pieten af te wachten. Het wordt een heerlijk avondje met chocolademelk, bisschopswijn, pepernoten, marsepein en natuurlijk cadeaus. Om dit alles mogelijk te maken, wordt deze feestelijke dag voorafgegaan door de inpakdag. De dag waarop alle cadeaus in feestelijk papier worden gestoken. Eventueel begeleid door een gedicht. Dat zijn de makkelijke cadeaus. De geschenken waaraan meer dan een kwartiertje inpakken aan voorafgaat, zijn de surprises. Als eerste is er het denkwerk. Het moment waarop Sint zit te denken wat hij nu weer moet schenken. Als eenmaal is bedacht op welke vrolijke manier het geschenk zal worden vermomd, komt het onvermijdelijke kluswerk. De surprise moet worden ontworpen en gemaakt. Nienke had in haar klas het lotje met de naam Femke getrokken. Onze oudste kleindochter bedacht dat ze het geschenk wilde verstoppen in een megareep chocolade. Nienke ging niet over een nacht ijs. Eerste tekende ze het ontwerp. Toen dat naar haar tevredenheid was, begon het maken van de reep. Helemaal complete met geheime luikjes voor de cadeautjes. Daarna moest het in een chocoladekleur worden geschilderd. Na de eerste verfbeurt was zij niet tevreden over het resultaat. Ze vond het bruin niet chocolade genoeg. Ze bracht daarom nog een tweede verflaag aan. Ook toen was het nog niet mooi genoeg. Nadat de nepreep was opgedroogd, zette Nienke de reep helemaal in de vernis. Dit was het resultaat dat ze zocht, een prachtige reep chocolade op megaformaat. Daarmee was het natuurlijk nog niet klaar. Nienke had ook een wikkel ontworpen voor de reep. Ze schilderde daar op dat het om een Femkade reep ging. Vervolgens werd het gedicht geprint. Pas daarna was de surprise naar de zin van Nienke. Ik hoop dat haar klasgenootje vandaag blij is met het eindresultaat.

6 opmerkingen:

Nella zei

Complimenten voor Nienke!
Wat een prachtige chocoladereep en wat heb je er veel werk van gemaakt!Je kunt wel surprisestylist worden! Was Femke er blij mee?

webbeheerder zei

Ik hoorde later van Nienke dat niet alleen Femke erg tevreden was over haar cadeau, maar dat het was gekozen tot mooiste surprise van de klas. En terecht.

Anoniem zei

hoii ik heb een meisje getrokken die ook van chocolade houd maar hoe heb je het gemaakt die reep? zou het graag willen horen groetjes

Anoniem zei

blablabla

Gaat je echt helemaal niet maar dan ook helemaal niets aan! zei

Gaaf man Gaaf Jo

Brigit zei

Hallo ik wil er ook een maken alleen van welk papier heb je dat gemaakt of karton laat het me alsjeblieft weten doeiii