donderdag 15 december 2011

Als je maar plezier hebt

Delft – Wat is het verschil tussen tafeltennis en pingpong? Het spel heeft niet veel spelregels nodig. Je moet de bal met je batje over het net slaan op de tafelhelft van je tegenstander. Die moet weer terug slaan. Dit gaat heen en weer tot een van de spelers mist of fout slaat. Er zijn ook landen waar het nog anders heet. In Frankrijk noemen ze het Pimpam en in Amerika Whiff-Whaff. En ik heb ook wel eens Flimflam gehoord.
Het is een eenvoudig spel wat overal gespeeld kan worden. Natuurlijk zijn er officiële tafeltennistafels met voor geschreven afmetingen. Maar ook zonder een tafeltennistafel kan het spel worden gespeeld. Elke tafel voldoet, zelfs een keukentafel. Het is net al badminton natuurlijk afgeleid van tennis en net als badminton wordt het vooral recreatief beoefend. Afgelopen weekend moest ik een plank leegmaken in de bijkeuken en vond ik daar een spelsetje uit lang vervlogen tijden.
Dat wilde Benthe en Sietske natuurlijk wel even gebruiken. De tafel in de keuken werd leeggemaakt en het netje gespannen. Het spel bleek nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Zo balletje vliegt alle kanten uit. Ik probeerde de beide speelsters samen met het balletje op een foto te krijgen. Maar meestal was het balletje al verdwenen voor dat ik en de ontvangende speelster er erg in had. Maar ach, als je maar plezier hebt. En dat hadden de beide dames.

1 opmerking:

Sassefras zei

Het balletje ging inderdaad alle kanten op! Maar de meiden vonden het schitterend om voor het slapen gaan nog even zoiets speciaals te doen!