vrijdag 9 december 2011

All I Want for Christmas

Delft – Gistermorgen zag ik op BBC1 een leuk ideetje voor een kerstboodschap. Het idee is heel eenvoudig en iedereen kan het doen. Wat je nodig hebt is een camera en een kopietje van een kerstlied gezongen door Mariah Carey. O ja, je hebt ook een heleboel vrienden, familie en collega’s nodig en de nodige vrije tijd. En dat is wat ze hadden aan boord van het Engelse oorlogsschip HMS Ocean. Ze waren dit jaar 214 dagen samen aan boord. Vandaag 9 december komen ze weer terug in Engeland. Op tijd voor kerstmis. Er zijn tenminste 400 mannen en vrouwen aan boord. Maar op sommige momenten tijdens hun werk liep dat op tot wel 900 mensen.
Het is natuurlijk altijd druk aan boord van een dergelijk groot schip. Er stijgen maar liefst 16 verschillende soorten vliegtuigen op van de Ocean. Toch was er nog wel wat tijd over om samen een clip te maken voor het thuisfront. Want dat missen de mannen en vrouwen natuurlijk wel. Vijftien mannen werden tijdens de trip vader. Ze konden niet naar huis om bij de geboorte te zijn. Vijf mensen zijn tijdens de reis wel naar huis gevlogen. Dat moest wel omdat ze anders hun eigen bruiloft zouden missen. De lange reis was namelijk nogal onverwacht. Toen HMS Ocean de haven van Plymouth in april verliet was dat voor een training van zeven weken. Het schip werd echter halverwege de oefening naar Libië gestuurd om daar de UN missie te steunen. Je begrijpt dat ze blij zijn om na zeven maanden weer thuis te zijn. Op tijd voor Kerstmis.

3 opmerkingen:

Martien en Nella zei

Geweldig!Maar de familie van der Weijden is inmiddels ook erg groot dus........proberen?

Anoniem zei

Heel grappig en ze werken allemaal zo goed mee!

Groetjes,
Will

Sassefras zei

De km deren en ik hebben er hartelijk om gelachen. Het verhaal erachter is voor deze mannen en vrouwen natuurlijk wat minder grappig.
Fijn dat ze in ieder geval voor Kerst thuis kunnen zijn.