woensdag 14 december 2011

Lichtjesavond 2011

Delft - Gisteravond veranderde Delft op Lichtjesavond voor de veertiende keer weer in een sprookje. Rond halfzeven stroomde de Markt ook dit jaar weer vol. Delftenaren en bezoekers van de stad wilden getuige zijn van het ontsteken van de grote kerstboom in het midden van het plein. Daarna trokken de mensen de binnenstad in om te genieten van chocolademelk, oliebollen, glühwein en erwtensoep. Op diverse plaatsen zongen grote en kleine koren stemmige kerstliederen. Ook Corien & ik wandelden mee. We bezochten de kerstmarkt en gingen even kijken bij de schaatsbaan op de Beestenmarkt. Overal was het erg gezellig.
De historische binnenstad was ook dit jaar weer prachtig verlicht. Boven de grachten brandde er licht en de grachtenpanden zelf waren opgevrolijkt met gekleurd licht. Net als op voorgaande Lichtjesavonden waren de Nieuwe Kerk en de Oude Kerk vrij toegankelijk voor bezoekers.
Ook Museum Het Prinsenhof opende weer haar deuren voor bezoekers. Ze kwamen in grote getalen naar het museum om in de Van der Mandelezaal te genieten van Pim van den Akkers florale fantasie. De ooit zo bescheiden begonnen avond vol kerst- en winteractiviteiten in het historische decor van de Delftse binnenstad is uitgegroeid tot de jaarlijkse grandioze start van een feestelijke kerst.

Geen opmerkingen: