maandag 26 december 2011

Met bijdrage van Sietske en Benthe

Helmond – Zaterdagavond maakten we twee bijzondere kerstvieringen mee in de St. Trudokerk in het hart van Stiphout. In de kerk die op steenworp afstand staat van het huis van Bob & Saskia speelden kleindochters Sietske en Benthe elk een rol. In de eerste dienst die al aan het begin van de avond begon, was Sietske engel. Een rol die ze met veel enthousiasme speelde. Niet alleen was ze samen met een aantal collega engelen verantwoordelijk voor het overbrengen van de blijde boodschap. Ze las met een heldere stem ook een gebedje voor. Nadat de dienst was afgelopen ging iedereen weer huiswaarts. Iedereen behalve Corien en Saskia. Zij namen plaats op de voorste rij. Het duurde nog een uur voordat de volgende kerstdienst zou beginnen, maar mama en oma wilden er zeker van zijn dat we in de volgende dienst een plaats hadden met goed en onbeperkt zicht op het liturgisch centrum van de neogotische kerk.
Want ook in die tweede dienst was kleindochter belangrijk. Nu was het de beurt aan Benthe. Ze is lid van het jeugdorkest van fanfare ‘De Vooruitgang’. In dit jubileumjaar - de fanfare bestaat 90 jaar – speelde het jeugdorkest enkele muziekstukken en ondersteunde het in de overvolle kerk de gemeentezang. Het viel met op dat het orkest bestaande uit muzikanten die pas drie jaar geleden hun instrument oppakten nu al zo goed klinkt.
Daarmee was het voor Benthe nog niet afgelopen. Ze sprak tijdens de dienst een paginalang gebed uit. Daar was ik zeer van onder de indruk. Ze deed het duidelijk, helder en met de nodige passie in haar stem. De oude pastor Jo van Kessel die ook dit jaar weer alle diensten leidde, stond een paar passen verder achter het altaar en zag dat het goed was. De warme chocolademelk en de worstenbroodjes hadden de meisjes na afloop dan ook zeker verdiend.

Geen opmerkingen: