dinsdag 10 augustus 2010

Voetbal voor gevoelige mannen


Delft – Zijn er nog typische mannensporten en echte vrouwensporten? Of is er alleen maar sport en doet gender er niet toe? Deze vragen kwamen spontaan bij me op toen ik me realiseerde dat Nivea for Men met ingang van dit voetbalseizoen de nieuwe official partner is van de Eredivisie. Vorig jaar nog stond voetbal te boek als een ruw fysiek spel, waarbij naast zweet soms ook bloed vloeide. Bij voetbal hoorde niet alleen een mooie voorzet, maar ook een stevige tackel. Kortom voetbal was een mannenaangelegenheid. Maar ik heb even niet opgelet want de voetbalsport heeft een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt. Het aanzien van de voetbalster is net als het prestatieniveau aanzienlijk toegenomen.
En sinds de reclamejongens- en meisjes op TV roepen dat ze weten wat mannen willen, moet het niet alleen harder, hoger en sneller. Het moet nu ook gladder. Op Eredivisie Live staat er nu iedere week een exclusieve NIVEA for Men-voorbeschouwing op het programma. Komt er naast het doelpunt van de maand nu ook de verkiezing van de voetballer met de gevoeligste huid?

2 opmerkingen:

Hans Verbeek zei

:-)
Voetbal is voor watjes

Anoniem zei

grappig stukje! Maar volgens mij is uiterlijke verzorging voor voetbalmannen toch niets nieuws? kijk maar (terug in de geschiedenis) naar Beckham en Kluivert. En op een regulier kantoor of universiteit zijn de mannen ook steeds meer verzorgd. Dit komt het succes in carrière en bij de vrouw (en bij andere mannen) ten goede. Gelukkig maar... scheelt weer nare luchtjes in openbare ruimtes, haha.