zondag 1 augustus 2010

Drijvende pracht & praal

Delft – Vrijdag is het Varend Corso weer van start gegaan. Ook dit jaar varen weer ongeveer zestig fraaie, met bloemen, planten, groenten en fruit gedecoreerde boten door de kernen van de gemeenten Westland, Midden Delfland, Vlaardingen, Rijswijk, Den Haag en Delft. Vorig jaar stonden er ruim 300.000 bezoekers op de oever te genieten van de varende pracht en praal. Het zomerse evenement duurt drie dagen. De vrijdag staat bekend als de Rijnmonddag, de zaterdag is de Westlanddag en vandaag is het de Delflanddag en komen de boten dus door Delft.

In de week voorafgaand aan de vaardagen zijn de deelnemers met man en macht bezig met het aanbrengen van de bloemenpracht. Dat ontdekten Nienke en Benthe ook toen we donderdagmiddag naar de stad fietsten.

Op het Achterom werd een van de boten opgetuigd. Elk jaar wordt er een thema uitgewerkt. Dit jaar is dat ‘Vreemde Vogels’. De corsoboten krijgen allemaal een eigen titel die in dit thema past. De boot op het achterom kreeg de titel ‘Kijk wat vaker naar jezelf’. Dat is goed gekozen wat er staan misschien wel heel wat vreemde vogels langs de waterkant te kijken. Als een echte verslaggever stapte Nienke op de schipper van de boot af met de vraag: “Zijn dat echte spiegels?”. De man wilde het wel even uitleggen: “Het is folie. Met een warme föhn hebben we dat strak getrokken. Echte spiegels zouden te zwaar zijn.” Nienke en Benthe vonden het een ingenieuze oplossing. Ben je vandaag in de buurt van Delft? Ga dan zeker kijken naar deze drijvende pracht en praal

Geen opmerkingen: