maandag 23 augustus 2010

Maak kennis met Juultje

Delft – “Hij is lief voor kinderen, waaks en trouw”, zei Els toen ze zaterdagmiddag bij ons binnenstapte. “Wat aardig om dat na vele huwelijksjaren nog steeds over je echtgenoot te zeggen”, antwoordde ik snedig.
Els glimlachte: “Ik heb het over een Leonberger. Dat is een hondenras. We hebben vanmiddag een Leonberger pub gekocht bij een fokker hier in de buurt”. Ik had nog nooit van het ras gehoord, maar weet dankzij internet dat het net als de Rottweiler een Schwabisch hondenras is dat al bestaat sinds 1846. Samen met dochter Marlotte en echtgenoot Ad had Els de hond deze middag uitgezocht. Binnenkort komt zij naar Stiphout. Het eerste dat opvalt aan de hond zijn de goedmoedige ogen. Als Juultje volwassen is kan ze ongeveer 75 cm hoog worden. Ze wordt dus net zo imponerend groot als een Newfoundlander.

“In ons land komt dit hondenras nog niet lang voor”, vertelde Els later terwijl we in de tuin een glaasje dronken. “Hij is in ons land in 1962 geïntroduceerd door twee zusjes, die van vakantie in Duitsland drie pubs meenamen”, legt ze verder uit. “Inmiddels zijn er ongeveer 1600 Leonbergers in Nederland”, vult Marlotte haar moeder aan. Moeder en dochter hebben zich goed voorbereid op de komst van de nieuwe hond en weten er veel van. Dat zij niet de enigen zijn die dol zijn op dit ras zie je in dit filmpje.

1 opmerking:

Unknown zei

Ik ben spontaan verliefd! Zowel op het hondje als dochter... :)