donderdag 26 augustus 2010

Delft volgens Reb

Delft – Wekelijks zie ik persfotografen of cameraploegen door mijn stad trekken. In hun kielzog een verslaggever. Japanse, Franse, Duitse, Amerikaanse en Britse verslaggevers brengen met een zekere regelmaat een bezoek aan onze stad. Ze kiezen positie op een bruggetje en met een gracht als achtergrond vertelt de verslaggever m/v zijn toehoorders in zijn of haar thuisland waarom Delft zo mooi is.
Het resultaat van een dergelijk bezoek ontgaat de bewoners van Delft. Het staat immers ergens ver weg in een krant of verschijnt in een toeristisch programma op een buitenlandse zender. Internet komt de nieuwsgierige Delftenaar echter te hulp.

De Canadese krant Toronto Star stuurde onlangs ook een verslaggeefster naar de Prinsenstad. Reb Stevenson was zeer onder de indruk van Delft. Haar verslag in de krant is natuurlijk op internet te vinden. De Canadese maakte ook dit filmpje over de stad. Ik vond het op YouTube. Ze blijkt in het bijzonder onder de indruk van onze stadgenoot Johannes Vermeer. Ze vindt zijn leven nogal geheimzinnig. Dat komt volgens haar omdat de biografie van de schilder zo klein is dat hij makkelijk in een tweet past. De tweet zou er volgens haar zo uitzien: “He lived and died in Delft (1632 – 1675), fathered 15 children and produced 37 paintings.”

1 opmerking:

Anton zei

Nee, dan Bob Ross.
Die werd ook niet oud (52) maar maakte veel meer schilderijen. ;-)