dinsdag 17 augustus 2010

Dubbelconcert met dubbeldrank

Poulseur – De tuin van het Belgische vakantiehuis ‘Le Moulin de Poulseur’ tovert de bezoeker niet alleen een rijkdom aan kleuren en geuren van de bloemen en planten voor. Het voorziet ook in een overdadige hoeveelheid vruchten. Eigenlijk te veel om te oogsten. Na het maaien van het gras blijft meestal niet veel tijd over om ook nog te oogsten. Met als resultaat dat de vruchten simpelweg achter blijven. Tenminste meestal. Toen wij er vorige week even waren, nam Corien er wel de tijd voor.

Ze verzamelde een zakje bramen en een emmer appels. Voor de appels behoefde ze niet eens erg veel moeite te doen. Die lagen in groten getale in het gras. De gevallen vruchten waren niet allemaal even mooi meer. Niet geschikt voor de fruitschaal, maar uitstekend geschikt voor de vruchtenpers. Dat kwam goed uit want op de terugweg kwamen we langs Sander en Saskia. We gingen er heen om de nieuwe piano te bekijken en beluisteren. Maar behalve een piano hebben ze daar ook een vruchtenpers.

Corien maakte de appels schoon en sneed de zwarte plekjes er van af. Saskia perste de appels tot sap. Het sap bleek wat aan de zure kant. Maar daar wist Saskia wel raad mee. Ze mengde het met het sap van een meloen. Wat is zo sapmachine toch handig apparaat. Je kunt er werkelijk elke soort fruit in persen. Zelfs een meloen. Zo kwam het dat we even later naar een concertje van Nienke en Dieuwertje luisterden op de nieuwe piano met een glas vers dubbeldrank in de hand.

Geen opmerkingen: