donderdag 19 augustus 2010

Anarchitecturisch plakken

Delft – De aanleg van de spoortunnel trekt een spoor door Delft. Er verdwijnt van alles. Alles in afwachting van een mooi eindresultaat, een ondergronds spoor. Intussen ontstaan er nogal wat lege plekken in de binnenstad. Geen zorgen, die worden tijdelijk netjes opgevuld door het kunstproject ANARCHITECTURE. De mensen van dit project willen de nieuwe open ruimte gebruiken om een gesprek op gang te brengen over stadsplanning, de eetbare stad en DIY architectuur. Het gesprek wordt ondermeer op gang gebracht met “Opzien aan het Spoor”, een reeks afwisselende evenementen met muziek, dans, straattheater en geïmproviseerde verhalen.

Er moest deze week wat reclame gemaakt worden voor het project. Dus trokken mensen van ANARCHITECTURE de stad in op zoek naar plakplekken. In de Barbarasteeg vonden ze een bord waarop in het kader van de OntvangstWeek alle nieuwe studenten werden gewezen op de kwaliteiten van Sint Jansbrug. Een anarchitecturische jongen en meisje namen het bord peinzend in ogenschouw en besloten dat het jammer was voor Sint Jansbrug. Ze plakten er netjes de aanplakbiljetten van hun project overheen.

Ze kozen niet voor niets voor deze locatie. Want tegenover het bord in entresol Delft Bouwt, is morgen vanaf 16:30 uur een inloop. Men vertoont er dan filmpjes. Het zijn portretten over het leven aan het spoor. Daarna zijn er bij de verrijdbare bushalte van Opzien aan het Spoor op het Stationsplein hapjes en drankjes en worden de spoorzonemensen vermaakt met dans, theater en muziek. Jij kunt er ook bij zijn. Wel even aanmelden via levenaanhetspoor.nl.

1 opmerking:

Anton zei

Hoe het zonlicht dat rode haar doet opgloeien...
Ik zal eens gaan kijken bij Delft Bouwt om die rooie jongdame van dichtbij te bekijken.