donderdag 18 juli 2002


Wandelen voor een goede zaak


Corien rust uit van de wandeling.
Newent - Tijdens een wandeling met Corien door dorpen en steden in Groot-Britannië ontdek je snel dat de route je heel vaak voert langs charity shops. De keuze voor deze bestemmingen is niet zo zeer haar drang om iets te doen aan liefdadigheid, dan wel de hoop een aardig boek of tijdschrift te ontdekken. Wel hoop is ook een goede zaak en vaak veel beter dan verwachting.
Terwijl Corien haar hoekjes van deze winkeltjes onderzoekt, bekijk ik wat er zoal voor handen is aan tweedehands boeken. Het is maar goed dat ik meeloop in hoop en niet in verwachting, want meestal is het niet veel bijzonders: vakantieboekjes en tijdschriften.
Gisteren echter had ik in Wales geluk. In de charity shop van 'Save the Children' in Monmouth vond ik drie boeken van Arthur Bryant over Samuel Pepys. Dr. Bryant schreef de boeken in de jaren dertig van de vorige eeuw en bestudeerde daarvoor niet alleen de beroemde dagboeken van de Secretary of the Admiralty, maar ook alle andere documenten die door Pepys waren nagelaten aan de Bodleian Library in Cambridge. De drie boeken vormen dus een waardevolle bron van informatie naast de dagboeken en zijn dus voor m'n eigen 'Pepys Library' een waardevolle aanvulling.