maandag 15 juli 2002

Nienke heeft de waterpokken


In de bibliotheek van Newent check m'n mail. Daar zat een verhaaltje van Saskia bij over haar dochter. Ze schrijft:

Nou, het is wel kwakkelen met Nienke de laatste weken. Eerst een flinke verkoudheid en toen die over leek te gaan ineens een dag met koorts. En ze treuzelt zo met eten. En soms is ze ineens hangerig. Nou had onze meid op iedere voet een bultje dat leek op een muggenbeet. Alleen leek het ineens een vochtblaasje te worden. Maar verder had Nienke er geen last van. Gisteren ontdekte ik op haar duimen en een paar vingers ook rode bultjes. Ze worden steeds 'voller'. En vanmorgen werden er steeds meer bultjes op haar benen zichtbaar. Dus wij verdenken haar nu van waterpokken. Morgen even naar de huisarts toe.
Voor meer informatie over waterpokken :klik op internet.

Volgens deze informatie loopt Melina dus kans besmet te zijn, want die heeft donderdag met Nienke gespeeld! En mogelijk Benthe ook al, want toen die bij ons was had Nienke al de 'muggenbulten' op haar voeten!

Gelukkig is Nienke op dit moment erg vrolijk en moeten we vaak lachen om haar wijze uitspraken. Ze sjouwt wat af met de kleine popjes in de poppenwagen en Dirkje in het reiswiegje. Ze moeten slapen (kusje, oogjes toe!) en wakker worden, een schone luier en ga zo maar door. En ze moet steeds de baby-in-de-buik groeten: "Hallo, ik grote zus, ik Nienke! Goeiemorgen, lekker slaapt?"
Hopelijk worden er nu niet te veel kindjes ook ziek!"


Geen opmerkingen: