maandag 29 juli 2002

Beroemde Bag Man ontbrak


Corien sloeg op vakantie elke dag een balletje.Newent – Op de voorpagina van The Times van maandag 22 juli zag ik een enthousiaste foto van de Zuid-Afrikaanse golfspeler Ernie Els. Hij werd door de fotograaf betrapt terwijl hij fier zijn petje in de lucht gooit. Els - zijn bijnaam is The Big Easy - had alle reden voor zijn uitbundige gedrag. Hij won het Britse Open Kampioenschap Golf. Dat is een majeure prestatie. Nu Corien & ik drie weken lang bijna dagelijks een aantal holes per dag speelden op het parcours voor onze vakantiedeur, weet ik dat winst of verlies bij dit spelletje van kleine details afhangt.
Ook Miles Byrne zal dat beamen. Hij ontbrak op deze 131ste editie van de kampioenschappen in Muirfield. Vorige jaar nog was hij de gewaardeerde en beroemde caddy van de Engelse golfer Ian Woosnam. Miles legde echter onvoldoende oog voor de details van de sport aan de dag en moest verdwijnen.
Vorig jaar – Woosnam was aan de leiding op Muirfield – ontdekte officials dat de caddy een golfclub te veel meesjouwde in de golfbag. “Wat geeft dat nou”, vond Corien, toen ze het hoorde, “hij kan er toch maar één tegelijk gebruiken.” Inderdaad het lijkt een nietig detail, maar het is helaas wel verboden. Woosnam werd gestraft met twee extra slagen, raakte in paniek, sloeg nog twee slagen fout en zag het kampioenschap aan zijn neus voorbijgaan. Twee weken later op de open kampioenschappen in Scandinavië was het tweetal weer present. Ook hier ging caddy Miles in de fout. Hij versliep zich en benadeelde zijn golfer zo opnieuw. De maat was nu vol en de 36-jarige Byrne die al sinds zijn tiende jaar de kost verdiende als caddy kon naar huis. Zijn globetrottercarrière als bag man was voorbij. Woosnam heeft nu een nieuwe caddy. Ik zag de man op tv bij iedere hole de clubs natellen.

Geen opmerkingen: