dinsdag 23 juli 2002


In plaats van kaarten


De openbare bibliotheek van NewentNewent – Contact met het thuisfront vindt op vakantie tegenwoordig niet meer plaats via ansichtkaart of telefoon. Daarvoor in de plaats is e-mail gekomen. Je kunt met één berichtje in een keer een heel adresboek met familie en kennissen bereiken. Het enige dat je moet doen is even een internetcafé binnenlopen. In kleine plaatsen, zoals Newent, is die er niet altijd. Maar niet getreurd. Er is altijd een bibliotheek. Daar staat bijna altijd wel een computer met een internetaansluiting. Zo ook hier in Newent. Dit robuuste rode gebouw op de foto is de lokale bieb. Corien & ik gebruiken het om ODD van een berichtje te voorzien of om naar het thuisfront te e-mailen. Gisteren was de computer hier helaas down, maar vandaag is alles weer op orde. We lazen dus de post van een paar dagen. Er was een bericht van mamma Saskia. Ze schrijft:

Even opscheppen:
”Nienke zei vanavond tegen Sander: "Zullen we voetballen?"
En tegen mij tijdens het eten: "Het is heerlijk, Mamma!" (Haar bord was in een mum van tijd leeg)
En ze kent bijna de hele tekst van de leuke kaart van Opa en Oma uit Engeland uit haar hoofd. Tegen Sander zei ze: "Post van Mamieke!" (Marieke, die was hier vanmiddag) en daarna: "Pappa plagen!"
En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar zo is het wel even welletjes!”


Leuk hé om op deze manier iets van het thuisfront te horen.
Er was ook post uit het hete Barcelona, waar Nellie & Pieter Jan met Anne-Sofie en Marlotte van hun vakantie genieten. Zij schrijven:

Hallo allemaal
”Vandaag (19 juli) zijn we weer een dagje in Barcelona. We hebben Park Guell bezocht en het Casa Mila en straks gaan we naar het Palau Nacional en we hopen dat de waterfontijnen dan spuiten. We hebben onze auto daar in de parkeergarage staan. Het was vandaag een hete zonnige dag en dat is dan soms wel afzien. Het Park Guell ligt hoog op een berg. We gingen eerst met de metro en daarna moesten we nog 300 m omhoog. Gelukkig konden we hele stukken met de roltrap doen. Dat Park Guell is ongelooflijk mooi.Moeilijk te beschrijven maar beslist de moeite van een bezoek waard. We gaan nu een hapje eten in restaurant "Fonda", een aanrader van Marieke. “