dinsdag 30 juli 2002

Michiel bovenop het nieuws


Een Belgische politieagente kijkt de papieren na.Eindhoven – Als je bij Marieke & Michiel op visite gaat, neem dan je paspoort mee. Er bestaat een kans dat je ongewild in België terecht komt. Op donderdag 4 juli meldde Michiel dat er achter de flat waar hij en Marieke wonen een man is ontvoerd. Bij thuiskomst van zijn werk was hij daar getuige van. Buurtbewoners die het ook zagen hadden bij zijn thuiskomst reeds alarm geslagen en de politie gewaarschuwd. De Kaarderstraat waar het criminele drama zich afspeelde, werd direct afgezet en er werd een gedegen sporenonderzoek door de gealarmeerde dienders gedaan. De lokale Prinsemarij formeerde een team van veertig rechercheurs. De speurders begonnen direct met de zaak. Zij deden dat in samenwerking met de Belgische politie.
Marieke & Michiel keken de volgende dag natuurlijk meteen in de lokale krant om te ontdekken wat er nu precies was gebeurd. Helaas er werd niets vermeld. De politie zweeg tijdens het onderzoek.
Pas nu meldden ze dat het slachtoffer een 57-jarige Nederlander was. De arme man is door een Belgisch arrestatieteam inmiddels bevrijd uit een pand in Turnhout. Daar zat de man opgesloten. Het slachtoffer bleef ongedeerd.
Er werd ook een team van Belgische politieagenten gevormd.Het is voor de politie nog onduidelijk waarom de man enkele dagen is vastgehouden. De Belgische politiemensen arresteerden ook een 40-jarige landgenoot van het slachtoffer. Later zijn in het Belgische Maasbree en in Kudelstraat nog eens vijf verdachten gearresteerd. Bij enkele van deze verdachten zijn ook huiszoekingen gedaan. Er werden daarbij hennepkwekerijen aangetroffen. Maar helaas tasten Marieke & Michiel - en wij dus ook - nog wel in het duister over het motief van de ontvoering. Zodra daar meer over bekend is, horen jullie dat ook.


Geen opmerkingen: