donderdag 4 juli 2002

Jolijn & girl power


Klik voor een vergroting op de kleine fotoHelmond – Er is iets te vertellen over Jolijn. De dochter van Ad & Els blijkt muzikaal op te vallen. Dat is op zich niet zo vreemd. Haar vader is een verdienstelijk pianospeler, een inspirerend comboleider en een begenadigd begeleider zowel aan de vleugel als aan het kerkorgel. En dan is er haar zusje Maartje. Zij blaast in de lokale fanfare stevig haar partijtje mee. Tenslotte vertoont ook jongste zus Marlotte al de kenmerken van een echte muzikant. Het is een vrolijke boel daar in Stiphout als de zussen op zondagavond hun instrument te voorschijn halen en rondom de vleugel bij pa aan het musiceren slaan. De Stiphoutse versie van 'the Sound of Music'.
Het is dus niet zo vreemd dat Jolijn nu ook al werd gesignaleerd met een heuse basgitaar. Ze speelt haar basloopjes in een Brabantse meidenband die luistert naar de naam ‘Hot Like Hel’. En niet zo maar in een of ander oefenzaaltje. Neen waarachtig niet. Op het podium van een lokaal theater speelde zij samen met de andere meiden van de band de sterretjes van de hemel.
In de foyer van het theater hangen foto’s van allerlei lokale artiesten. De foto bij dit verhaal hing daar tussen. Klik maar op het kleine plaatje en bewonder Jolijn in volle glorie bezig met een loopje op haar basgitaar. We wisten al dat zij een kunstzinnige inslag had. Ze heeft een kien oog als het op fotograferen aankomt. Maar nu weten we dat ze ook goed overweg kan met de zwarte nootjes.

Geen opmerkingen: