woensdag 26 juni 2002

Zwemavontuur met Benthe


Dit mooie zwembandje kreeg ik bij mijn doop van tante Nicole en oom SanderHelmond - Corien had er al een tijdje naar uitgekeken. Het leek haar zó leuk. En zoals zo vaak had ze gelijk. Zwemmen met je kleindochter is leuk, heel erg leuk. Maandag jl. gingen Corien & ik samen met Saskia en Benthe op bezoek bij Els. Met haar had Corien een ‘zwemafspraak’ gemaakt. We boften want het was verrukkelijk zwemweer. Onder het toeziend oog van de nieuwsgierige honden plonsden we dus al snel in het zwembad van Ad & Els. Het verraste ons niet dat Benthe een echte waterliefhebber bleek te zijn. Veilig in haar zwembandje of mamma’s armen genoot onze kleine meid zichtbaar van het wateravontuur. Mamma maakte er een echt zwemspektakel van. Ze roetste met haar dochter door het water. Maar ook mamma zelf en oma & opa genoten van de verfrissende duik in het bad.
Toen we voor de eerste keer met Nienke gingen zwemmen, deden we dat, tijdens een weekend in Limburg, in een openbaar bad. Dat was heel leuk, maar de gillende, schreeuwende en spetterende tieners om ons hingen, maakten wel erg veel indruk op Nienke. In het privé zwembad van Ad & Els hadden we daar natuurlijk geen last van. Slechts de honden hielden ons gezelschap. En dat van een veilige afstand. Benthe kon zich zo helemaal op het water concentreren.
Met oma erbij heb ik geen zwembandje nodig.Na afloop zorgde Els voor een heerlijk kopje thee met chocolade muffins. Ze had zelfs droge kleertjes voor Benthe. Opa had zo veel gespetterd, dat de kleding van zijn kleindochter op de kant doorweekt raakte. Gelukkig had Els nog een nostalgisch pakje van Marlotte in huis, zodat onze kleindochter toch droog en gekleed naar huis kon.

Het volgende waterspektakel waar we nu naar uitkijken is een zwempartij met beide kleindochters. Nienke en Benthe samen in het zwembad. Dat levert vast heel veel plezier en erg mooie plaatjes op.
Dus Els & Ad houd er maar vast rekening mee; we komen nog veel meer spetteren bij jullie in de tuin deze zomer.
Geen opmerkingen: