woensdag 5 juni 2002

Politiebureau is baken voor Delft


Het politiebureau in Delft is nu helemaal zichtbaarDelft – Het politiebureau in Delft aan de Jacoba van Beierenlaan is een belangrijk baken in de stad. Het stak altijd al trotst boven de brandweerkazerne uit, maar nu de sloop van de oude brandweerkazerne, op de hoek Krakeelpolderweg / Westlandseweg klaar is, komt het gebouw eindelijk eens volledig tot z’n recht. Het zicht wordt nog slechts ontrokken door wat puinbergjes. Maar het blijft niet zo ruimtelijk. De brandweer van Delft krijgt een nieuwe kazerne op dezelfde plek als de oude. Voor de bouw was aanvankelijk 5,9 miljoen euro uitgetrokken. Dat bleek vorig jaar al te weinig te zijn. Er kwam nog een miljoen euro bij. De constructie van de nieuwe kazerne begint waarschijnlijk aan het einde van dit jaar. De bouw zelf gaat minimaal twee jaar duren. Boven op de drie lagen van de toekomstige kazerne komen overigens ook etages met kantoren en parkeerruimte.
Dat betekent dat het zicht op het politiebureau straks weer helemaal is verdwenen.
Waarom toch op dezelfde locatie? "Wat ons betreft is dit de ideale locatie voor de brandweer", zei de Delftse brandweercommandant Jan Bron intertijd.
Het voornaamste argument voor deze locatie is dat de aanrijdtijden van deze locatie naar de Delftse binnenstad en het ziekenhuis korter zijn dan op andere potentiële plekken.
Ik vind het wel vreemd dat er kantoren bovenop de kazerne komen. Hoe vaak zou er een brandweerauto met zwaailicht en sirene uitrijden? Te vaak om rustig te werken.

Geen opmerkingen: