maandag 24 juni 2002

Broer van Willy Wortel en Spiderman


Met twee loeiende stogzuigers op zijn rug gaat de Delftse Spiderman omhoogDelft – Op de foto zie je dr. ir. W. Thijs. Een eerbiedwaardige huisvader die nu even de weg kwijt is. Hij klimt met behulp van twee stofzuigers omhoog. In het dagelijkse leven doceert hij studenten werktuigbouwkunde. Maar nu even niet. Nu klimt hij als een huishoudelijke Spiderman met twee loeiende stofzuigers omhoog.
Thijs neemt deel aan de wedstrijd ‘kleefklimmen’ van de Delftse studievereniging Gezelschap Leeghwater. De wedstrijd maakt deel uit van de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van de faculteit.
Thijs vond het niet eenvoudig om stofzuigers te vinden voor de wedstrijd. Het exemplaar dat zijn vrouw gebruikt voor het kuisen van het huis zoog niet hard genoeg. Thijs kocht voor haar een nieuwe, zodat hij die ook even voor de wedstrijd kon gebruiken. Een vriend leverde uiteindelijk een tweede. De Delftse Spiderman kwam ver met z’n loeiende machines, maar niet ver genoeg. Hij haalde het plafond net niet. Zijn studenten pakten het een stuk professioneler aan. Met moderne vacuümpompen op de rug en veel kleinere schotels kwamen ze een heel eind. Maar ook zij bereikten net niet het plafond. De prijs ging ook aan hun neus voorbij. De vrouw van Thijs was de enige die er iets aan overhield.

Geen opmerkingen: