zaterdag 29 juni 2002

Queen tevreden met excuus van streaker


Verbeten trekken op de gezichten van de arresterende politiemensen.Newcastle – Het zit de Britse koningin ook niet mee. Ze komt steeds weer in het nieuws op een manier die haar niet zint. Op deze foto zie je hoe de 27-jarige Brynn Reed - een gemeenteambtenaar uit Newcastle met een eigen gevoel voor humor - wordt gearresteerd nadat hij in z’n blootje naast de auto van de vorstin voort rende. Hij deed het niet zo maar. Hij had een boodschap voor de majesteit. Op zijn bloten kadetten had hij ‘Rude Britannia’ geverfd. Het was een woordgrap op de kreet ‘Rule Britannia’.

Hoewel de blote grapjas niet verder werd vervolgd, verloor hij wel zijn baan bij de gemeente. Daar vond men zijn grap toch te ‘rude’. Brynn kreeg spijt van zijn blote actie en schreef een brief aan de vorstin: "I felt bad about streaking in front of the Queen, so I wrote her a letter. I told her I was sorry if I caused any offence and that I'd been selfish and insensitive at a time when she'd lost two of her family."
De Queen vond het excuus wel een mooi gebaar. Brynn kreeg een briefje terug van haar secretariaat: "Thank you for your letter to the Queen. I write to say that your apology is accepted."
Ik hoop dat Reed na de koninklijke vergiffenis nu weer rustig kan slapen.
Geen opmerkingen: