zaterdag 9 februari 2008

Het Land van Steen


Comblain-au-Pont – Je kunt het gebied rondom het Belgische dorpje Comblain-au-Pont het best omschrijven als het stenen landschap. Het landschap is voor een belangrijk deel vorm gegeven door steenkappers en -houwers. Midden in het dorpje bevindt zich in een pastorie uit de 17de eeuw het museum van de Ourthe-Amblève. Daarin leer je van alles over de evolutie van de mens in het Land van de Steen. In het gebouw bevindt zich ook het VVV-kantoor van Comblain-au-Pont.

Boven op de heuvel is een klein kerkhof.

Daar kunnen ze je van alles vertellen over de grotten, de ondergrondse steengroeve en het vleermuiscentrum. Het is ook een goed begin van een wandeling door het openluchtmuseum van de Tour-Saint-Martin. Je ziet werken van verschillende steenhouwers uit België en andere landen.
We wandelen er gisteren met z’n vieren op ons gemakje langs. Het was heerlijk weer. Als je niet beter wist, zou je denken dat het al lente is.

Het kerkhofje boven op de heuvel.

Er worden monumentale beelden in de blauwe steen tentoongesteld. We lopen via een smal paadje omhoog naar de toren en ontdekken dan dat zich boven op de heuvel een kerkhofje bevindt. Het is zo te zien al heel lang geleden dat hier iemand zijn of haar laatste rustplaats vond. Toch staan er hier en daar nog verse bloemen. We hebben vanaf het kleine kerkhof op de heuvel een prachtig uitzicht over de vallei en de rivier de Ourthe.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een ontzettend mooie foto! De blauwverlichte hemel en vallei, de strepen van de straaljagers die het beeld breken en het mooie reliëf van het kerhof: Super goed gevonden. Ik kan me wel voorstellen dat het daar een mooi uitzicht is. Nog veel plezier in België,

groetjes Jolijn