dinsdag 5 februari 2008

Blue Band is beste


Helmond – Dat is pas carnaval vieren: meedeinen en -springen op de tonen van een enthousiaste blaaskapel. Bijna twintig blaaskapellen dweilden maandag door Helmond langs even zoveel horecazaken om tenslotte samen te komen in het Bavaria House. Daar vond een waren orgie plaats van slag- en blaaswerk waarbij publiek en muzikanten elkaar opstuwden naar grote hoogten. Het hoogst van allemaal kwam de Helmondse blaaskapel Blue Band. Zij wonnen dit jaar de wisseltrofee van het door De Keiebijters georganiseerde Prijsbloaze.

Blue Band winnaars Prijsbloaze 2008.

De wisseltrofee.Op de foto, die aan het begin van de dag in Zeezicht van de Blue Band werd genomen herkennen we natuurlijk allemaal Paul & Saskia. De complete uitslag van het blaasfestival luidt: 1. De Blue Band, 2. De Spurriezeiers, 3. De Durbloazers. De aanmoedigingsprijs ging naar de Trochluckers.
“Het werd ondanks deelname van bands uit IJsselstein en Sneek uiteindelijk toch een stevig Helmonds onderonsje”, vertelt Paul na het in ontvangst nemen van de prijs. Het is overigens nog lang niet voorbij.
“Vandaag gaan we voor de laatste carnavalsdag op pad. Dweilen langs de kroegen in Helmond om uiteindelijk 's avonds het carnaval in Café Zeezicht weer waardig af te sluiten”, voegt Saskia toe aan het verhaal van haar man. Zo hoort het ook. Tot de laatste minuut het gas erop.

Geen opmerkingen: