dinsdag 11 december 2007

Hoe groen is jouw Hart


Alphen aan den Rijn – Met dit statement probeert MultiLease, het bedrijf waar ik werk, zijn actie om vervuilde auto’s van de weg te halen en een bijdrage te leveren aan het bewustwordingsproces onder autogebruikers kracht bij te zetten. Al geruime tijd proberen wij onze relaties te bewegen om met meer milieuvriendelijke auto’s te gaan rijden. Dit zijn auto’s met milieulabel A, B of C. Dat zijn dan ook de auto’s die bij de komende belastingmaatregel van het kabinet worden ontzien bij de “slurptax”. Bij deze modellen gaat per 1 februari a.s. de wegenbelasting met 50% omlaag i.p.v. omhoog zoals bij de andere labels.
Bij deze producten geeft ons bedrijf een maandelijkse extra korting en een lidmaatschap van de vereniging Natuur Monumenten plus een extra donatie aan deze vereniging.

Klik op de foto en bekijk de nachtelijke situatie.

Om dit enige bekendheid te geven, proberen wij op verschillende manier de aandacht te trekken. We maakten een site die www.natuurlijkleasen.nl heet. Dat is natuurlijk niet genoeg. De voor de hand liggende grote billboards langs de weg vallen vaak ook onvoldoende op. Hoe pak je het dan aan? Of in ons geval hoe pak je het in.
Het vier verdiepingen hoge pand van MultiLease in Alphen aan den Rijn ligt direct aan de N11 – waar dagelijks vele honderden automobilisten langskomen – en levert een prachtige uitdaging op. Toen dit idee werd geboren waren we direct enthousiast. We pakten ons pand in en laten daarop zien waar we mee bezig zijn. Inmiddels hebben we hier veel leuke reacties op gekregen. Waaronder die van Burgemeester Nico Schoof van Alphen aan den Rijn. Hij is enthousiast over de wijze waarop tegelijk ook Alphen aan den Rijn wordt uitgelicht voor de langs rijdende automobilisten. Wanneer je op de foto klikt zie je dat het pand bij nacht prachtig is uitgelicht. Het licht gaat overigens om halfnegen ’s avonds uit. Wij willen het nachtelijk donker namelijk niet onnodig vervuilen met zoveel licht.
De bijzonder verpakking van het gebouw van MultiLease is nog tot 15 januari 2008 te zien.

Een bijdrage van Martien

Geen opmerkingen: