donderdag 16 oktober 2003


Wormchips een nieuwe traktatie


wormen als chipsLonden – Fortnum and Mason de deftige delicatessenwinkel op Piccadilly is vooral beroemd vanwege de thee, maar ook de andere artikelen maken een bezoek aan de winkel meer dan de moeite waard. De klanten en de bezoekers worden er ontvangen door in jacquet gestoken personeel. De thee wordt geserveerd tussen vier en zes uur en ik kan het u aanbevelen. Sinds kort heeft de zaak er een opmerkelijke keuzemogelijkheid in het assortiment bij. Men heeft bij wijze van Halloween traktatie een reeks opmerkelijke en toch eetbare verrassingen: wormen, mieren en schorpioenen. Het gaat om rode mieren in witte chocolade, toffee schorpioenen en gebarbecuede wormen als chips. De dieren die hiervoor worden gebruikt, zijn er speciaal voor gekweekt.
Bij Fortnum and Mason beweren ze dat schorpioenen naar walnoot smaken, de Amerikaanse rode mieren die in de pepermunt lollies worden gebruikt hebben volgens de winkel een "spicy pepper"-smaak en wormen hebben dezelfde smaak als geroosterde popcorn.
Op de website van de bij toeristen beroemde winkel worden de producten wat macaber omschreven als: A ghoulish selection of sinfully sweet trick-or-treats to celebrate Halloween.The perfect fuel for a night of frightfully good feasting."
In de winkel zegt men dat de verkoop tot nu toe heel goed loopt. De klanten zijn wel geïnteresseerd in de ongebruikelijke snoepwaren.


Geen opmerkingen: